15 April, 2020
60-tal med modern twist – SvD Magasinet april 2020
Cecilia Blankens mixar Kvänumkök med pjäser signerade Le Corbusier och Folke Jernberg. "Det har varit en livsdröm att ha ett Kvänumkök, båda mina föräldrar kommer därifrån. Så det känns tryggt och hemma för mig", förklarar Cecilia.
21 February, 2020
Perfekt uperfekt / VAKRE HJEM & INTERIOR 1-2020 NO
Kjøkkeninredning fra Kvänum, med åpen peis i hjørnet. Vasken i porselen fra Villeroy & Boch, med blandebatteri fra Badex. Her er det eneste overskapet på kjøkkenet, og veggene er dekket av fliser helt opp til taket, som er ca 3,30 høyt. Benkeplaten er i marmor. Et raust spisebord i resirkulert tre fra Artilleriet i Göteborg, en butikk som fører et utvalg litt annerledes enn mange. Til bordet hører en avslappet blanding stoler og en fin gammel sort slagbenk. Lampene i taket er fra et gammelt verft. Det er ekstra hyggelig med åpen peis på kjøkkenet.
22 November, 2019
EN ANELSE GRØNT / BO BEDRE 11-19 NO
De lange, smale, profilerte frontene i overskapene på Kvänumkjøkkenet understreker takhøyden og spiller fint på lag med lister og profiler ellers i leiligheten.
24 October, 2019
VICTORIANSK & JAPANSK / BO BEDRE 10-19 NO
Den autodidakte designer – og det svenske stilikon – Louise Liljencrantz står bag Kvänums nye eksklusive køkken, som balancerer fint mellem referencer til det engelske Downton Abbey-køkken og til både stringent og poetisk japansk minimalisme.
8 December, 2017
CLASSY CLASH / RUM 12-17 NO
Villaen er fuld af fine originale detaljer fra år 1900, hvor den blev bygget, som den hvide ovn i stuen. Det store spejl og loftlampen er antikke. Det lille maleri er af Rudi Olsen, Josephines far.
20 September, 2017
Luksus fra landsbygda / Maison 07-17 NO
Historien til Kvänum kjøkken begynte under enkle forhold ved forrige århundreskiftet, da en 16-åring bestemte seg for å bli snekker. I dag står blant annet det svenske hoffet på kundelisten.
4 September, 2017
True colour romance / Rum 09-17 DK
En kunstfærdig kombination af moderne kunst, vævede tekstiler og cool kontrastfarver udgør grundstenen i Jannik Martensen-Larsen og Helene Blanches stilfulde hjem nord for København.
4 September, 2017
Moderne landkøkken / Rum 08-17 Dk
Der skal være plads til LIV og ROD i køkkenet, spørger man Sara Aagard som til sit nye køkken i huset på Fredriksberg har fundet inspiration i klassisk engelsk stil.
29 August, 2017
En tur i trä / Residence nr. 8 -17
De är en del av berättelsen om hur det moderna Sverige blev till - snart firar ett av Sveriges stoltaste snickerier 100 år!
17 March, 2016
Solig Funkis Oas / Plaza Interiör
I det gamla posthuset på Östermalm flödar ljuset in i Bengts och Aliyas moderna funkisdröm, en lägenhet där bevarade originaldetaljer samsas med väl valda material och snygga, funktionella lösningar.
17 March, 2016
Modern Tradition / Plaza Interiör
Målet var absolut inte att bygga ett hus som såg ut att ha stått där på tomten i åratal, men slutresultatet blev ändå ett nytt hus med en tydlig känsla av pondus och historia.
17 March, 2016
En hemlig oas / Plaza Interiör
I den rymliga våningen i Vasastan i Stockholm tumlar personliga antikfynd runt med nyproducerade designälsklingar. Det är ett hem i rörelse där ingenting har sin fasta plats, och där det gömmer sig en hemlig oas en trappa upp.
17 March, 2016
Köksmästaren / Plaza Interiör
Var annars än i Köksriket kan Sveriges ledande kökstillverkare höra hemma? Med skräddarsydd kvalitet siktar Kvänum på ett långt liv.
12 December, 2014
Linjakas & Valkoinen / Plaza Koti Finland
Tidlös design möbler inredda hem var i behov av omannäköistänsä kök. Inredningsarkitekt Helena Karihtala utformad bostads 60 vita modern enhet som inte gräla med huset byggtiden men är fortfarande helt i ögonblicket.
15 October, 2014
Doppelt opp / Maison
En grovkök, två handfat, två ugnar och dubbla kylskåp gör det enkelt att tjäna många gäster. Och för att rensa upp igen.
15 October, 2014
Rocka Eleganse / Maison
Oslo: Interiøret er inspirert av et designhotell i New York. Røffe storbyelementer spriter opp duse farger og klassiske møbler.
15 October, 2014
Det vackra i det enkla / Plaza Interiör
När barnen började bli självgående dök en till salu-skylt påpassligt upp utanför familjen Kennås drömhus.
23 June, 2014
I harmoni med havet / Maison
Tønsberg: På en høyde med vidstrakt utsyn, har Elisabeth Bjune og familien orkesterplass over innseglingen mot byen. Det bærer interiøret preg av.
23 June, 2014
Väggar med historia / Plaza Interiör 06-2014
Familjen Lindborg fick till slut sitt drömhus i Åhus när de köpte det magiska gamla huset från 1865. För över hundra år sedan räddades det av en blöt presenning. I dag bär väggarna på historia och trädgården är full av hemliga små vrår.
23 June, 2014
Med Fransk blick för det svenska / Sköna Hem 06 – 2014
Valérie från Paris har öga för det som är utpräglat svenskt. Kanske är det därför som hon kombinerar det ”svenskt vita” med allmoge på ett lite nytt sätt.
11 March, 2014
Det spirar i köket / Lantliv 02 -2014
Spegeldörrar, marmorskivor och mässingskranar möter möbler av modernt snitt i det här rymliga köket från förra sekelskiftet. Och nu börjar vårkänslorna synas i färgsättningen!
11 March, 2014
Nordisk country / Bo Bedre DK 02 – 2014
Afdæmpede ”non-colours” i sand og sten, kølige blågrønne nuancer og enkelte sorte elementer. Det er hovedingredienserne i farvepaletten hjemme hos boligstylist Katrine Martensen-Larsen. I en markant, hvidpudset, nyklassicistisk villa på Frederiksberg har hun indrettet sig kompromisløst og helt efter sit eget hjerte. Bedst kan indretningen beskrives som en nordisk fortolkning af den engelske countrystil.